Mi alapján választunk állatorvosi rendelőt?

A fogyasztói döntések két véglete a impulzusvásárlás és a kiterjesztett döntéshozatal. Míg egy szupermarketben a kasszánál várakozva pár pillanat alatt döntjük el, hogy egy csokit vagy rágót kosarukba emeljük, addig egy autó vásárlásnál rengeteg szempontot vizsgálunk. A kettő között helyezkedik el az állatorvosi rendelő kiválasztása.
A probléma minőségétől (rutin oltás vagy komoly műtét szükséges) nagyban függ döntésünk, azonban van néhány közös pont, amiket a közösségi médián keresztül tudunk befolyásolni.

Milyen információforrásban bízunk meg leginkább?
52 országra kiterjedő kutatásból tudjuk, hogy leginkább az ismerőseink javaslatába bízunk meg. Jóval ezután következnek a klasszikus TV-, rádió és újságreklámok.
Nielsen global search - miben bízunk meg

Igaz ez az állatorvosi rendelőkre is?
Egy második kerületi állatorvosi rendelőben (Provet) kérdőívvel kérdeztük meg az állattulajdonosokat, honnan ismerik a rendelőt. A válaszadók közel fele azt válaszolta, hogy ismerőstől.
Provet Állatorvoi Szakrendelő - honnan ismerik az állattulajdonsok

Hogyan segít ebben a közösségi média?
A beszélgetés indításra tudunk a közösségi médiával ráerősíteni, a Word of Mouth, azaz szóbeszéd marketinggel. Témát kell adnunk a felhasználóknak, hogy beszéljenek rólunk online és offline is. Először növelnünk kell rendelőnk láthatóságát a közösségi média felületeken, közben érdekes témát szolgáltatunk.
Hogy mi legyen ez egy állatorvosi rendelő esetén? Kövess minket és következő cikkünkből megtudhatod.
Ha még nem tetted, lájkolj minket Facebookon, így biztos nem fogsz lemaradni!

Dr. Kertész Attila Mihály

állatorvos, diplomás kommunikátor, közgazdász hallgató, állatorvosi rendelők közösségi marketing tanácsadója " "

Kategória: Blogos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Kövess minket Facebookon!