Facebook reklámkészítés I.

A Facebook adta lehetőségekből a legpontosabban a fizetett reklámok segítsével tudjunk elérni célcsoportunkat. A reklámkészítés három fő részből tevődik össze: a kreatív elkészítése, targetálás, ár beállítása. Ezeken végighaladva mutatom be az egyes lépéseket.

Kreatív elkészítése – milyen a jó reklám?

A reklám lesz az első csatorna, ahol találkoznak a felhasználók a vállalattal, a márkával. Nem érdemes feláldozni egy kicsit magasabb átkattintási arányért az eddig kemény munkával felépített imázsunkat, törekedjünk a hitelességre itt is. A reklámról egyből az üzleti oldalra viszi a felhasználót a Facebook, e rövid interakció, pár másodperc alatt kialakul az első benyomás és eldönti a felhasználó, hogy akar minket követni. Nagyon meggyőzőnek kell lenni, hogy a Like gombra kattintson.

Milyen szavakat használjunk a reklámban?

Egyszerű szavakat használjunk. Magunknak ártunk, ha olyan kifejezéseket használunk, amiket nem ért a célcsoport. Állatorvosi területen fokozottan kell erre vigyázni a közösségi média és az összes online és offline felület esetén, hisz az orvosi szakszavakat nem értik a fogyasztóink, érdemes őket röviden megmagyarázni, vagy elkerülni használatukat. Az orvosi sorozatokból (Vészhelyzet, Grace klinika, Dr. House) ötletet meríthetünk, hogyan lehet egyszerre szakértő és laikus közönségnek orvosi témákat kommunikálni úgy, hogy közben hitelesek is maradjunk.
Ne használjunk passzív szerkezetet.
Fogjuk rövidre! 10 év alatt egyetlen olyan reklámszöveget sem hallottam, amelyik túl rövid lett volna. Akit érdekel az ajánlatunk, úgyis kérdezni fog. Ez fokozottan igaz a Facebook reklámra, ahol mindössze 135 karakter áll rendelkezésre a reklám szövegéhez.
Általánosan ismert, egyértelmű analógiákra építsünk. Feltételezve, hogy minden fogyasztónknak vagy (vagy szeretne) állatot tartani, ez tökéletes analógia lehet egy-egy reklámban.

A Facebook reklámszerkesztő felülete:

Dr. Kertész Attila Mihály

állatorvos, diplomás kommunikátor, közgazdász hallgató, állatorvosi rendelők közösségi marketing tanácsadója " "

Kategória: Alapok, Reklám

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Kövess minket Facebookon!